Täytyihän sitä myös Pentin päiväksi tehdä juustokakkua. Maku oli appelsiini.

Ohjeen löysin Kotikokki.net sivuilta, mutta ohje oli mielestäni hiukan epäselvä joten muuttelin ohjetta mieleisekseni.

Kakku oli tosi hyvää mutta jotain kirpakkuuta olisi saanut vielä olla. Esimerkiksi yhden limen mehu olisi sopinut mainiosti.

Itse muuttelemani ohje tulee tässä:


Pohja:

180 g kaurapiparia

75 g margariinia tai voita

 

Täyte:

1 rs (200g) appelsiinituorejuustoa

3 dl kuohukermaa 

valmista vaniljakreemiä  ( Tein appelsiinimehuun. ehkä ½dl mehua ja jonkin verran jauhetta, oman maun mukaan)

5 kpl liivatelehtiä

1 appelsiininmehu (puristin itse)(vähän appelsiinimehua kuumensin mikrossa ja sulatin liivatteet mehuun ja sitten lisäsin lopun mehun liivate-mehu seokseen)

Kiille:

 3-4  appelsiininlohkoja

3 liivatetta

2dl appelsiinimehua (joko kaupasta ostettua tai itse puristettua)

 

Tee ensin keksipohja. Jauha keksit ja sekoita pehmeä margariini murusiin.

Painele tasaisesti irtopohja vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan, vispaa kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermavaahto.

Valmista appelsiini-vaniljakreemi. Sekoita tuorejuustokermavaahtoseokseen.

Kuumenna tilkka appelsiinimehua mikrossa ja liuota liivatelehdet sekaan. Kaada ohuena nauhana tuorejuustokermavaahtoseokseen. Levitä seos pohjan päälle ja laita hyytymään.

Valmista appelsiinipäällys, kun kakku on ollut hyytymässä vähintään muutaman tunnin.

Laita liivatelehdet likoamaan.

Kuori appelsiinit ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi tai palasiksi. Asettele kakun päälle.

Kuumenna mikrossa tilkka appelsiinimehua ja liuota liivatteet nesteeseen, lisää loppu neste liivate-mehuseokseen. Kaada liivate-mehuseos tasaisesti appelsiinien päälle. Laita hyytymään vielä pariksi tunniksi ennen tarjoilua.