Sain tädiltäni tämän herkullisen hedelmäkakun ohjeen.
2dl sokeria
2 munaa
1 valkuainen
2dl kermamaitoa
1dl voisulaa
1rkl kardemummaa
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1-2tlk punaisia kirsikoita
2dl rusinoita
(1tlk sukaatteja)
Voiteluun: Keltuainen
Päälle: Raesokeria ja 8kpl kirsikoita puolitettuna
Vaahdota sokeri, munat ja valkuainen. Lisää joukkoon kermamaito, voisula ja kardemumma. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhe seos sekä paloitellut kirsikat (sukaatit) ja rusinat. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Voitele tasapohjainen (irtopohja) vuoka keltuaisella ja korppujauhota.
Kaada taikina vuokaan laita puolitettuja kirsikoita kakun pinnalle ja ripottele raesokeria.
Paista 175 asteessa n. ½ h
Kommentit