Löysin jääkaapista raastetun sitruunan.. etin netistä leivonta ohjeen johon tarttis sitruunaa ja sellasen löysin :)
Päällä siis marenkia jossa tomusokeria, täytteenä sitruunaa.Ohjeessa kyllä sanotaan että parasta hyvin jäähtyneenä mutta silti mun oli pakko päästä maistamaan torttua lämpimänä :D Nii jotenki tuli munakas mainen vaikutelma tosta marenkista.. ;/
Pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kylmää vettä
Täyte
2 sitruunaa
1 1/2 dl sokeria
4 dl vettä
4 keltuaista
4 rkl perunajauhoja
2 rkl voita
Päälle
4 valkuaista
1 1/4 dl tomusokeria
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa ohuelti ja purista sitruunoista mehut talteen.
Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos sakenee. Kaada täyte pohjalle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää mukaan tomusokeri koko ajan vatkaten. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle. Paista kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.
Jos suinkin maltat odottaa, piirakka maistuu parhaalta jäähtyneenä.
Maku lehdestä bongasin ohjeen :)
Kommentit