100g tummaa suklaata
20g margariinia
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 liivatelehteä
½ l vadelmia
1-1 1/4 sokeria
75 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria

1. Sulata suklaa ja rasva ja anna seoksen  jäähtyä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja 4 rkl vettä paksuksi vaaleaksi vaahdoksi ja yhdistä keltuaisvaahtoon. Sekoita kuivat aineet siivilöi joukkoon. Nostele aineet varovaisesti sekaisin.

2. Päällystä pelti. Levitä taikina ja paista uunin alaosassa 200°C  n. 15 min. Kumoa levy ja irrota paperi heti. Jäähdytä ja leikkaa levy kahtia.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5min. Jätä muutamia marjoja koristeeksi. Painele loput marjat siivilän läpi ja sekoita sokeri joukkoon.
Purista liivatteista liika vesi pois ja sulata ne kuumassa vesi tilkassa. Lisää soseeseen ja aseta kylmään paikkaan. Vatkaa 3 3/4 dl kermaa vaahdoksi. Kun vadelma sose alkaa jähmettyä, lisää kermavaahto joukkkoon.

4. Nosta puolikas levy alustalle. Aseta alumiinifoliot tueksi levyn pitkille sivuille siten, että folion reuna jää vähän koholle. Levitä vadelma-kermavaahto levylle ja nosta toinen levy sen päälle. Vie n. 30 minuutiksi kylmään.

5. Sulata suklaa vesihauteessa, levitä sulanut suklaa laakealle kylmälle alustalle ja anna jähmettyä. Työnnä lastalla suklaasta rullia tai lastuja. Vaahdota kerma ja vaniljasokeria ja levitä leivoksille. Poista folio. Leikkaa neliöiksi ja koristele.

:)