Tein äitienpäiväksi RuokaPirkan ohjeen mukaan Tiikerikuppikakkuja.
Olivat kyllä hyviä :D Nyt jälkeenpäin muistin että unohdin laittaa kananmunat taikinaan, siksi taikina olikin niin jämäkkää :D Mutta tekevälle sattuu :D
Tiikerikuppikakut eli kuorrutetut muffinit
15kpl
200g margariinia
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3rkl maitoa
(½pussia (n. 1dl) Marianne crush-karamellirouhetta)
Suklaamoussekuorrutus:
100g taloussuklaata
2dl vispikermaa
(½pussia (n.1dl) Marianne crush-karamellirouhetta)
1. Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja vanilliinisokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
2. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe siivilän läpi, maito (ja karamellirouhe).
3. Pane muffinivuokien pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sen päälle tummaa taikinaa ja lopuksi vielä kerros vaaaleaa. Nostele taikinaa esim. veitsen kärjellä, jotta kerrokset hieman sekoittuvat.
4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 20min.
5. Suklaamoussekuorrutus: sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma ja kaada sula suklaa vaahdon joukkoon. (Lisää lopuksi karamellirouhe.) Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle.
Kommentit