Tein äitienpäiväksi RuokaPirkan ohjeen mukaan Tiikerikuppikakkuja.

1241949886_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olivat kyllä hyviä :D Nyt jälkeenpäin muistin että unohdin laittaa kananmunat taikinaan, siksi taikina olikin niin jämäkkää :D Mutta tekevälle sattuu :D

Tiikerikuppikakut eli kuorrutetut muffinit

15kpl

200g margariinia

2dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

3 kananmunaa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

3rkl tummaa kaakaojauhetta

3rkl maitoa

(½pussia (n. 1dl) Marianne crush-karamellirouhetta)

 

Suklaamoussekuorrutus:

100g taloussuklaata

2dl vispikermaa

(½pussia (n.1dl) Marianne crush-karamellirouhetta)

 

1. Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja vanilliinisokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.

2. Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe siivilän läpi, maito (ja karamellirouhe).

3. Pane muffinivuokien pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sen päälle tummaa taikinaa ja lopuksi vielä kerros vaaaleaa. Nostele taikinaa esim. veitsen kärjellä, jotta kerrokset hieman sekoittuvat.

4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 20min.

5. Suklaamoussekuorrutus: sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma ja kaada sula suklaa vaahdon joukkoon. (Lisää lopuksi karamellirouhe.) Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle.