Torstaina tein kaverin kanssa Quiche Lorrainea eli kinkkupiirakkaa tilaukseeen 200 henkilölle. Eli neljä isoa pannupeltia valmista piirakkaa tuli.
Piirakka oli niin hyvää että täytyihän sitä kotonakin tehdä.
Vastaavan ohjeen löysin Valion nettisivuilta.
Quiche Lorraine
8 annosta
Pohja |
|
100 g | Valio voita |
2 dl | vehnäjauhoja |
1/4 tl | suolaa |
2 rkl | vettä |
Juusto-kinkkutäyte |
|
200 g | palvikinkkua palana |
1 | punainen paprika |
2 pussia (à 150 g) | Valio emmental raastetta |
1/2 dl | hienonnettua persiljaa |
3 | munaa |
2 dl | Valio ruokakermaa, 15 % |
1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Nypi voin joukkoon kuivat aineet. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 28 cm:n piirasvuokaan. Valmista täyte. Suikaloi kinkku ja paprika, jätä puolet paprikasuikaleista koristeluun. Yhdistä kinkku- ja paprikasuikaleet, juustoraaste ja persiljasilppu kulhossa. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerman kanssa täytteen joukkoon. Mausta pippurilla. Levitä täyte taikinapohjalle. Lisää loput paprikasuikaleet täytteen pinnalle ympyrän muotoon. Paista 200 asteessa noin 35 min. Peitä piiras leivinpaperilla, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Viinisuositus: Pehmeä, mausteinen, esim. eteläranskalainen punaviini tai Alsacen Pinot Blanc -valkoviini.
Tein piirakan 27cm lasiseen korkeareunaiseen vuokaan. Täytettä tuli aika reilusti.
Kommentit