Näin Open Caféssa ihanan näköisiä omenaneliöitä. Niitä täytyi kyllä kokeilla kun makutuomarit eivät kauheasti suklaasta välitä. Mutta omena on herkkua.

Tämän näköisiä minä sain aikaan, mutta kuorrute ei kyllä minun tekemänä ihan onnistunut. Mikälie mennyt pieleen(?) Muuten kyllä oli tosi hyviä ja pehmeitä. Nameja.

Ohjeen tähän vielä laitan.

Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 dl omenasosetta
4 rkl siirappia
2 dl sulatettua margariinia (200g)

Kuorrutus
50 g margariinia
4 dl tomusokeria
1 rkl omenamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä omenasose, siirappi ja sulatettu rasva. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä omenamehu. Levitä Jäähtyneen pohjalevyn päälle ja koristele nonparelleilla.


Laitoin pohjaan Saarioisen paistonkestävää marmeladia (230g purkin kokonaan).