Ennen joulua oli Ruoka-Pirkka lehdessä ohje tähän Luumu-rahkatorttuun joka mun mielestä on kyllä kakku. Tietenki sitä reseptiä oli pakko kokeilla.


 

Tein meille joulupäiväksi jälkiruualle tämmöisen kakun ja naapurin setähän tietenki ihastu tähän niin pitipä tehä hänelle sitten uudeksi vuodeksi samanlainen mutta pienempi. Kuvassa on kakku tehty neljän munan vuokaan ja ohjehan on kuuden munan vuokaan tarkoitettu.

Ja käytin ihan Tähti sitruunalikööriä luumutäytteeseen.


Pohja:

150 g  Pirkka leivontamargariinia
1/2 dl  sokeria
1  Pirkka Parhaat kananmuna
3 1/2 dl  vehnäjauhoja
1 tl  leivinjauhetta

  Luumutäyte:
1 ps (250 g)  Pirkka luumuja
1 1/2 dl  Pirkka omenatäysmehua
1/2 dl  sokeria
1/2 tl  kanelia
2 rkl  sitruslikööriä (tai
  Euro Shopper -appelsiinimarmeladia)

  Rahkatäyte:
2 prk (à 250 g)  Pirkka maitorahkaa
2 dl  Pirkka vispikermaa
3  Pirkka Parhaat kananmunaa
2 tl  vanilliinisokeria
2 rkl  sitruunanmehua
1  sitruunan raastettu kuori
1/2 dl  Pirkka perunajauhoja
1 1/2 dl  Pirkka sokeria

1. Paloittele luumut saksilla 2-3 osaan. Hauduta luumunpalat pehmeiksi (noin 10 minuuttia) sokerilla maustetussa omenamehussa. Mausta hieman jäähtynyt luumutäyte kanelilla ja liköörillä tai marmeladilla. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.

2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele taikina jauhotetuin sormin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita rahka, kerma, munat, vanilliinisokeri, sitruunanmehu ja raastettu kuori sekä sokerin kanssa sekoitettu perunajauho tasaiseksi täytteeksi. Levitä 1/3 rahkatäytteestä vuoan pohjalle. Lusikoi luumutäyte tasaisesti rahkan päälle. Kaada loppu rahkatäyte vuokaan.

4. Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 1 tunti ja 15 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Tarjoa kylmänä.

Esitetty TV:ssä 17.12.2008, katso video