Löysin jääkaapista raastetun sitruunan.. etin netistä leivonta ohjeen johon tarttis sitruunaa ja sellasen löysin :)

2050957.jpg2050955.jpg

Päällä siis marenkia jossa tomusokeria, täytteenä sitruunaa.
Ohjeessa kyllä sanotaan että parasta hyvin jäähtyneenä mutta silti mun oli pakko päästä maistamaan torttua lämpimänä :D Nii jotenki tuli munakas mainen vaikutelma tosta marenkista.. ;/

Pohja

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kylmää vettä

Täyte

2 sitruunaa
1 1/2 dl sokeria
4 dl vettä
4 keltuaista
4 rkl perunajauhoja
2 rkl voita

Päälle

4 valkuaista
1 1/4 dl tomusokeria
Nypi voin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää rakeiseen massaan kylmä vesi, vaivaa tasaiseksi ja painele taikina 22 cm Ø piirakkavuokaan. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa ohuelti ja purista sitruunoista mehut talteen.

Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos sakenee. Kaada täyte pohjalle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen.

Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää mukaan tomusokeri koko ajan vatkaten. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle. Paista kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin.

Jos suinkin maltat odottaa, piirakka mai
stuu parhaalta jäähtyneenä.

Maku
lehdestä bongasin ohjeen :)